Nyheder

Marts 2018:

”Ingen vej tilbage” er skrevet oven på en oplevelse, som jeg havde for mange år siden. Han var tetraplegiker, jeg var handicaphjælper - en nat skiftede vi roller ... Og det, jeg skriver nu, er ikke med i romanen:

”Du kan være helt rolig,” sagde han, ”så længe du er min handicaphjælper, så sker der ingenting.” Jeg lænede mig op ad hans kørestol. Hans lamme arme hvilede på dækkene. Omkring os serverede kvinderne de grillede pølser med munden. Der var ketchup på det ene bryst og sennep på det andet. Hele dyr hang over bålet. Bruce spillede og sang i højtalerne. Nogle af mændene havde kvinder lænket i håndjern til deres buksestrop. Dartpilene var skiftet ud med knive. Jeg var en bævrende flue på væggen. I romanen ”Ingen vej tilbage” er der hverken fysisk handicappede eller hjælpere, men der er plukket i minderne fra den rockerfest samt fra 13 års arbejdsliv i Tingbjerg.

 

På bogens bagside står der:

Jonas bliver en del af Faraos bande. Deres yngste medlem nogensinde. Det kan godt være svært at være sig selv, når ens nye venner er tatoveret med bogstaver og kvinder. Til gengæld er der ingen, der står alene. Det er alle for én, og det er ikke penge, man kommer til at mangle.

Men når man først er kommet ind, er det svært at slippe levende ud …

 

Der er masser af action og spænding i ”Ingen vej tilbage”, der handler om at træffe et valg og betale en høj pris.

 

Her et link til Alineas hjemmeside.

https://www.alinea.dk/ingen-vej-tilbage-sort-laeseklub#

 

 

Februar 2018:

Politikens Steffen Larsen gav "ANOMALI" fem hjerter og skrev:

En svær, men nødvendig bog.

Dorte Lilmose fortæller redeligt og realistisk om livet med en stærkt autistisk dreng.

Bogen giver et troværdigt billede af Jacob og hans måde at agere på.

Denne forfatters ærinde er helt ind til benet.

Dorte Lilmose har selv arbejdet i særforsorgen. Hun ved, hvor skoen trykker. Og det skriver hun redeligt og pinagtigt om.

 

Fagbladet Folkeskolen:

Bent Rasmussen skrev:

Det er en yderst velskrevet og intens roman om et vigtigt emne.

Her linket til anmeldelsen i sin fulde længde:

 

www.folkeskolen.dk/626957/yderst-velskrevet-og-intens-lille-roman

 

Fagbladet Socialpædagogens jounalist Tina Løvbom Petersen anmelder ANOMALI i blad nr. 3 2018

I bogen Anomali møder læseren den 17-årige Jacob, som er stærkt autistisk. Han er bomstærk og helt uden for pædagogisk rækkevidde.

Jacobs lillesøster Saga fortæller den personlige historie om, hvordan familiens hverdag i høj grad handler om at få livet til at fungere med og omkring Jacob. Om hvordan hun nogle gange nærmest hader sin bror, fordi der hele tiden er så mange ting, der skal ofres, så hun indimellem mest føler sig som gidsel i forældrenes udsigtsløse kamp. Og om hvordan hun nogle gange er flov over sin bror og måske også lidt bange for ham. Bogens forfatter har selv arbejdet i mange år med børn, unge og voksne med autismespektrumforstyrrelser og deres pårørende – og bogen giver et fint og meget hudløst indblik i, hvordan det er at være 15 år og føle sig som storesøster til en bror, som stadig er som et lille barn. Man fornemmer, hvordan Saga mestrer kunsten at gå på listefødder og være nærmest usynlig i sin familie. Selvom bogen hører til i kategorien ‘for unge’, kan den sagtens læses af voksne også.

 

 

Oktober 2017:

Serien om håndboldpigerne er oversat til svensk. Håndbollstjejerna udkommer på forlaget Hegas. Bind 1 ”Tro på dig själv!” er udkommet og bind 2 ”Lita på din vilja!” udkommer den 6. november 2017.

 

Bogen er oversat af Marie Helleday Ekwurtzel.

Bodil Bang Heinemeiers fine illustrationer er der ikke ændret på.

Men i den svenske udgave har nogle af pigerne fået nye navne, som det fremgår af denne illustration:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April 2017:

 

Novellen ”Hullet” er udkommet på det digitale undervisningsforlag Clio.

Den indgår i et genreskrivningsforløb til mellemtrinnet.

Her et link til deres hjemmeside.

http://www.clioonline.dk/danskfaget/mellemtrin/interaktive-forloeb/novellen/hullet/